Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-09@02:42:04 GMT

رابطه زلزله با خورشید گرفتگی

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۴۰۲۰

رابطه زلزله با خورشید گرفتگی

ایران اکونومیست- در تحقیق مشترکی که با ایرج ملک پور، شش تا هشت دوره سوابق لرزه ای در ایران را بررسی کردیم و نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد تمامی خورشیدگرفتگی‌های کامل همراه با زلزله‌های قوی بوده است و زلزله با ریشتر بالا، در مناطقی از زمین که نوار کسوف کامل بوده، رخ داده است .

کامبیز مهدیزاده درباره تحلیل علل زلزله، معتقد است از سال 1378 تا کنون کلیه کسوف های کامل، همراه با وقوع زلزله بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته هنگام وقوع خورشیدگرفتگی، برخی مردم محلی در مناطق شمالی کشور بر اساس اعتقادات خود، ظرفی فلزی می‌آوردند و به آن ضربه می‌زدند و معقتد بودند که با این عمل، اژدها خورشید در بند شده را رها می‌کند.
در تحقیق مشترکی که با ایرج ملک پور، شش تا هشت دوره سوابق لرزه ای در ایران را بررسی کردیم و نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد تمامی خورشیدگرفتگی‌های کامل همراه با زلزله‌های قوی بوده است و زلزله با ریشتر بالا، در مناطقی از زمین که نوار کسوف کامل بوده، رخ داده است .
 نمونه آن در سال 1378 است که نوار کسوف چهارده هزار کیلومتر بود و مدت هشت ساعت تداوم داشته است و به فاصله چند ساعت بعد، شاهد زلزله شدیدی در عزمیت ترکیه بودیم که 45 هزار نفر کشته در برداشت. علت این واقعه نیم تاج خورشیدی بود که الکترومغناطیس بیشتری دارد و متشکل از طولانی‌ترین و کوتاه‌ترین طول موج‌ها، به ترتیب یعنی  قرمز و بنفش است.
همچنین کوتوله های خورشیدی که انرژی زیادی تولید می‌کنند و در شرایط کسوف این انرژی ها با حداکثر نیرو به زمین وارد می‌شوند. در چنین شرایطی (کسوف کامل) که نیروی بیشتری به زمین وارد می‌شود باعث زلزله های قوی می گردد.
چهار عنصر نیتروژن، کربن، هیدروژن و اکسیژن فقط در جو زمین وجود دارد که باعث تشکیل آب شده است، به همین دلیل است که گفته می‌شود چهار پنجم زمین را آب تشکیل داده است.
حال با توجه به هسته گداخته زمین، برای خنک کردن پوسته‌های آن به مقداری زیادی آب نیاز است که همین میزان آب برای ایجاد تعادل دمای زمین کافیست و چنانچه سه پنجم زمین از آب تشکیل می‌شد، زمین قابل سکونت نبود که در رآکتورها هم از همین منطق استفاده می‌شود .از جمله دولت و دولتمردان باید فرهنگ احترام به زمین و زمین شناسی را توسعه دهند و در ایجاد وزارت زمین شناسی و معدن اهتمام ورزند و رشته زمین شناسی نجومی در دانشگاه های کشور تاسیس گردد تا شاهد رشد و پایندگی میهن عزیزمان باشیم.   محمدرضا اسپهبد/ مشاور امور اکتشاف طرح توسعه نوآوری و فناوری‌های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری  

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۴۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه

تاکنون به این نکته توجه کرده‌اید که خاطرات لحظات احساسی‌تان چقدر پررنگ و واضح در ذهنتان نقش بسته است؟ این موضوع از نظر علمی اثبات شده است و به نحوی است که خاطرات ثبت شده در لحظات عاطفی، چه شیرین باشند و چه تلخ، از دیگر خاطرات ماندگارتر هستند و همچنین قابلیت تحریف بیشتری هم دارند.

تحقیقات نشان می‌دهند که خاطرات در گذر زمان می‌توانند تحریف شوند. این تحریفات در بسیاری از مواقع می‌توانند ناشی از تلقین‌های ذهنی باشند. احساسات نقش زیادی در شکل‌گیری حافظه دارند اما می‌توانند در مقابل میزان تحریف‌پذیری خاطرات را افزایش دهند.

در سال ۲۰۱۴، مطالعه ای درمورد تاثیر تلقین بر حافظه و به وجود آوردن خاطرات کاذب صورت گرفت که در ادامه این مطلب آن را بررسی می‌کنیم.

موضوع مطالعه این تحقیق، مقایسه نیروی احساسات و قدرت تلقین بر تغییر ساختار حافظه است. در آزمایش‌های عملی، به شرکت‌کنندگان تصاویری نمایش و پس از آن توضیحاتی شرح داده شد.  بعد از این مراحل، برای بررسی نتایج و مقایسه آن‌ها با یکدیگر، از شرکت‌کنندگان درباره احساساتشان درمورد دیده‌ها و شنیده‌ها سوالاتی پرسیده شد. محققان درباره پاسخ‌ها چنین می‌گویند: جواب شرکت کننده‌ها با برانگیختگی احساسی همراه بود. به شکلی که نسبت به دیده‌ها و شنیده‌هایشان، بسیار شدیدتر واکنش نشان دادند و این موضوع به دلیل تاثیر متقابلی است که تلقین و داستان‌سازی ذهنی بر فرآیند شکل گیری خاطرات می‌گذارد.

این تحقیق نشان داده است که افراد با تصویرسازی کردن، بخش زیادی از حافظه را تشکیل می‌دهند؛ به صورتی که ممکن است فرد با موضوعی برخورد مستقیم و حقیقی نداشته باشد اما با تصور آن موقعیت، تصویر مجازی را در ذهن خود بسازد و آن را پرورش دهد.

این مسئله در مواقعی مثل مواجهه با ترس و اضطراب می‌تواند شدیدتر بروز کند. هنگامی که یک فرد در موقعیت ترس قرار می‌گیرد، بیشتر از شرایط محیطی، نسبت به خاطر ذهن و تصوراتش آشفته می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند که تاثیر تلقین و تصویرسازی بر خاطرات عاطفی منفی بیشتر است. در این راستا می‌توان به مثال موقعیت وحشت‌زا که به اشاره شد استناد کرد.

به طور کلی این تحقیق سعی در اثبات قدرت و اثرگذاری تلقین و تصویرسازی‌های ذهنی خصوصا درمورد خاطرات عاطفی دارد.

منبع: CogBlog

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد